Bugun...
SON DAKİKA

ÇEKADDER'den kadına şiddete karşı yürüyüş ve basın açıklaması

Çeşme Kadın Dayanışma Derneği (ÇEKADDER), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle, Alaçatı çarşısı ve pazarında bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından da Şehitlik Anıtı önünde bir basın açıklaması yapıldı.
facebook-paylas
 Tarih: 25-11-2023 17:34:35

ÇEKADDER'den kadına şiddete karşı yürüyüş ve basın açıklaması

ÇEKADDER Başkanı Nermin Ekinci, yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyelerinin katıldığı yürüyüş ve basın açıklamasına, Çeşme Rotary Kulüp Başkanı Av. Fırat Çelik ile Türkiye Komünist Partisi Çeşme temsilcileri de katılarak destek verdi.

ÇEKADDER'in düzenlediği yürüyüş, Alaçatı'daki tarihi değirmenlerin altından başladı. Alaçatı çarşısı ve pazaryerinde gerçekleştirilen yürüyüş, Şehitlik Anıtı'nda sona erdi.

Yürüyüşün ardından Şehitlik Anıtı önündeki basın açıklaması, ÇEKADDER üyelerinden Selin Başar Vural tarafından okundu.

Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

" Sözlerime başlarken, bu yeryüzünde sadece kadının değil, hiçbir canlının yaralanmasına, ölmesine, yok olmasına tahammülümüzün olmadığını söylemek isterim.

Her zaman belirttiğimiz gibi bu dünyada hepimize yetecek hava da var, su da var. Yeter ki kullanmasını ve paylaşmasını bilelim.

Biz artık intihar süsü verilen, balkondan kazara düşerek ölenler, asansör kazaları ve şiddetin getirdiği ölümle sonuçlanan hayatlar vb gibi şüpheli sonlar değil, gerçekten yaşamın akışı içinde, her canlı gibi doğal bir ölümü hak ediyoruz.

Bundan 12 yıl önce; 11 Mayıs 2011'de, Türkiye'nin ve dünyanın en itibarlı şehirlerinden biri olan İstanbul'un onurla sahip çıktığı bir uluslararası sözleşme devletlerin imzasına açıldı.

Türkiye'nin de kurucularından olduğu Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan 'Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi', insanlığın utanç kaynağı olan 'kadına yönelik şiddetin önlenmesi' ve buna karşı mücadelede eşgüdümün sağlanarak, temel standartların belirlenmesi gibi çok önemli bir misyonla, taraf devletlere yükümlülükler getiren ilk sözleşme olarak tarihe geçti. Hem de ilk imzacısının Türkiye olduğu ve adını İstanbul'dan alan sözleşme olarak.

Böyle bir onura sahipken bir gecede iptal edilen sözleşmenin önemini vurguluyor, yetkililerden bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini ve İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmenin daha büyük acılara ve sorunlara yol açtığını, açmaya da devam edeceğini hatırlatmak istiyoruz.

Hukukun işleyeceğine duyulan inanç ve güvenle, Danıştay'a esastan görüşülmek üzere binlerce avukat eliyle getirilmiş dava dosyalarına eklenen binlerce kadının çığlığı ve umudunu da göz ardı etmiyoruz, etmeyeceğiz.

Biz şanslı bir bölgede, coğrafyada yaşıyor olsak da, kadınların sorunları her yerde aynı.

Biz kadınlar nefes aldığımız sürece, laik, çağdaş, özgür bir ülkede, eşit şartlarda yaşamayı savunmaya devam edeceğiz. Teminatımız olan İstanbul Sözleşmesi'nden de vazgeçmeyeceğiz."

Bu haber 363 defa okunmuştur.

YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YEREL Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler